Microtopping

Een nieuwe techniek voor vloer- en wandtegels

Microtopping of Microtopping, zoals het soms wordt genoemd, is een techniek voor pleisterwerk. Met een dikte van slechts 3 mm geeft microtipping u de mogelijkheid om een ​​vloer of muur volledig te transformeren zonder bestaande oppervlakken te verwijderen.

Microtopping is een sterk oppervlak en dankzij de hoge dichtheid en duurzaamheid ook nog eens heel gemakkelijk om mee te werken. U kunt het gebruiken op beton, hout, zelfnivellering, keramiek, natuursteen en elk ander soort materiaal. Microtopping is een relatief nieuwe methode, en de resultaten zijn vrij uniek, omdat ze een zeer duurzaam en esthetisch mooi oppervlak opleveren.

Microtopping is niet geschikt voor elk type techniek. Er zijn verschillende technieken nodig om het project goed af te ronden, afhankelijk van het type ondergrond dat moet worden gekipt. Als u bijvoorbeeld van plan was om houten vloeren te tippelen, moet u speciale soorten lijm gebruiken om het afgewerkte stuk aan het hout te bevestigen, een troffel om het oppervlak glad te strijken en op te poetsen en een hamer om de overtollige lijm te verwijderen. Dit is niet hetzelfde voor keramische tegels, waar je alleen een troffel of borstel nodig hebt. De laatste stap is het polijsten van het gebied om te voorkomen dat het oppervlak vlekken of afbladdert.