Muziekbanden

Een muziekband, ook wel muzikaal ensemble of groep genoemd, is een informele groep muzikanten die vocale of instrumentale muziek spelen, meestal tijdens een concert of tijdens een evenement. Sommige muziekbands bestaan ​​alleen uit instrumenten, zoals het klassieke jazzkwartet of het strijkkwartet. Sommige bands zijn groot en hebben professionele musici zoals een strijkkwartet en een volledig orkest of koor van professionals.

Muziek Band

De meest voorkomende soorten muziek die in een band worden uitgevoerd, hetzij als soloartiesten of met andere groepen, zijn jazz, rock, pop en klassiek. Jazzbands worden vaak gespeeld op open mic-avonden. Ze hebben meestal een grote verscheidenheid aan muziekstijlen.

Rockmuziek is meestal een fusie van vele muziekstijlen, waaronder blues, soul, pop en metal. Jazzbands worden vaak geassocieerd met klassieke composities. Een groot aantal rockconcerten wordt begeleid door strijkkwartetten en kamermuziekensembles.

Kamermuziek wordt meestal gecomponeerd voor soloartiesten in een muziekstijl die veel van de meest populaire muziekstijlen en componisten bevat. Bij klassieke muziek wordt kamermuziek vaak gebruikt als achtergrond voor solisten. Veel populaire muziekcomponisten gebruiken kamermuziek ook als achtergrond voor hun eigen solo-optredens. Enkele van de componisten die worden beschouwd als meesters in hun respectieve genres zijn Bach, Brahms, Handel, Mozart, Beethoven en Bachs.

Een muziekstijl, ook wel een genre genoemd, kan worden onderverdeeld in verschillende subgenres.