Drone Fotografie en Video en Zijn Toepassingen

Drone-mapping maakt gebruik van cases per branche. De bouw- en kaartindustrie heeft ook veel baat bij het in kaart brengen van drones. Er kunnen kaarten worden gemaakt om klanten binnen de bouwsector voortdurend op de hoogte te houden van de status van hun projecten, voorraden materiaal zoals grind en vuil te controleren of 3D-weergaven van pre-bouwplaatsen te maken.

Zodra een bouwplaats is geïdentificeerd, vliegt de drone autonoom naar binnen om het gebied te bekijken, luchtfoto's te maken en audio- en videobeelden op te nemen. Deze opnames worden vervolgens voor analyse via internet verzonden.

Vooral dronefotografie en video worden steeds populairder. Dit soort technologie stelt een drone-operator in staat om van locatie naar locatie te gaan zonder menselijke tussenkomst. Hierdoor is het mogelijk om grote objecten en constructies op grote afstand te lokaliseren.

Sommige van deze toepassingen van drones voor bouwprojecten zijn niet altijd positief. Veel regeringen zijn bijvoorbeeld bezorgd dat het gebruik van drones voor bewaking op bouwplaatsen kan leiden tot vandalisme in een poging om het bewakingssysteem uit te schakelen.

Met het in kaart brengen van drones en dronefotografie en -video, die beide door de bouwsector worden gebruikt, kan het echter moeilijker worden om constructies te vernielen. Er zijn ook weinig aanwijzingen dat het criminaliteit zal afschrikken, maar het kan schade aan eigendommen en infrastructuur helpen voorkomen.

Veel bedrijven werken eraan om dronetechnologie in hun activiteiten te gebruiken.